Ноні ультра
Морінда цитрусолистна (Morinda citrifolia) (Ноні)
Морінда цитрусолистна або Ноні - невелике дерево сімейства Маренові (Rubiaceae). Його рідний ареал простягається через Південно-Східну Азію та Австралію, і цей вид зараз обробляється по всьому тропічному краю та широко натуралізований.
Серед близько 100 найменувань фруктів у різних регіонах – найпоширеніші англійські назви, велика мордина, індійська шовковиця, ноні, пляжна шовковиця та сирні фрукти.
Морінда цитрусолиста росте в тінистих лісах, а також на відкритих кам'янистих або піщаних берегах. Вона досягає зрілості близько 18 місяців, потім дає від 4 до 8 кг (8,8 та 17,6 фунтів) фруктів щомісяця протягом року. Вона толерантна до засолених ґрунтів, посушливих умов, вторинних ґрунтів. Тому вона зустрічається в різних довкіллях: вулканічних місцевостях, лавах, що зміцнюють узбережжя, а також у місцях вивітрювання або висипання вапняків, в коралових атолах. Може виростати до 9 м (30 футів) у висоту, і має велике, просте, темно-зелене, блискуче і глибоко увігнуте листя.
Зелені фрукти, листя і корінь/кореневища, можливо, були використані в полінезійських культурах як загальний тонік, крім свого традиційного місця в полінезійській культурі як їжа.
У традиційній китайській медицині коріння, відоме як ba jje tian, використовувалися при болях у животі, імпотенції та порушеннях менструального циклу.
Також Морінда є відмінним імуномодулятором, що допомагає організму бути стійким до вірусних атак, а також швидше відновитися після перенесених захворювань. Здоровим людям необхідно приймати Морінду як профілактичний засіб, який підтримує організм у тонусі.
Фруктовий порошок Морінди цитрусолистої містить вуглеводи та харчові волокна у помірних кількостях. Очевидно, що ці макро подрібнювачі містяться в плодовій м'якоті, оскільки сік Морінди цитрусолиста має рідкий вміст поживних речовин. Основними мікроелементами порошку пульпи Морінди цитрусолистої є вітамін С, ніацин (вітамін В3), залізо та калій. Вітамін А, кальцій та натрій присутні у помірних кількостях. Коли аналізують і порівнюють тільки з сіллю Моринди цитрусолистою порошок целюлози, тільки кількість вітаміну С зберігається в кількості (34 мг на 100 г соку), тобто 64% вмісту сирого пупкового помаранчевого кольору (53 мг на 100 г або 89 % від добової вартості). Рівень натрію в соку Морінди цитрусолистої (приблизно 3% Dietary Reference Intake, DRI) є високим порівняно з апельсином, а вміст калію є помірним.
Фрукти Моринди цитрусолистої містять ряд фітохімічних речовин, у тому числі лігнани, оліго- та полісахариди, флавоноїди, іридоїди, жирні кислоти, скополетин, катехіни, бета-ситостерол, демнакантал та алкалоїди.
Склад та дія
Кожна капсула містить:
10:1 екстракт фруктів Ноні/Морінди цитрусолистої (Morinda citrifolia) – 800,0 мг,
Не містить генетично модифікованих організмів та хімічних консервантів, зроблено на основі лікарських рослин.
Сприяє створенню оптимальних дієтичних умов за умови:
будь-якому захворюванні: (порушення метаболізму, виснаження, зниження імунітету, занепад сил, фізична, розумова, сексуальна слабкість та депресія);
слабке травлення та зниження апетиту;
синдром імунодефіциту;
синдром хронічної втоми;
неприємний запах із рота;
запор;
геморой.